Директорите, разпуснали ученици заради бомбени заплахи, са в нарушение. Това заяви

...
Директорите, разпуснали ученици заради бомбени заплахи, са в нарушение. Това заяви
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Директорите, разпуснали ученици заради бомбени заплахи, са в нарушение

Директорите, разпуснали възпитаници поради бомбени закани, са в нарушаване. Това съобщи основният секретар на Министерството на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров.

„ От петък (31 март), според заповед на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, има въведена нова процедура за реакция при такива заплашителни имейли. Съгласно нея решение се взима от Министерство на вътрешните работи, а не от шефовете на учебните заведения ", разясни Тодоров. 

„ Още сутринта при приемането на имейла дадох предписание да не се стопират образователните занятия, защото самото известие беше оценено и се реши, че няма съображение за някаква заплаха. В следствие, в случай че в нарушаване на разпреденото и маркираното в процедурата, шефовете на учебните заведения спрат своеволно образователните занятия, ще им бъде търсена съответната административна отговорност за несъблюдение на полицейско предписание. За да бъде по-ясно тази заран още веднъж съм разпоредил документално до края на деня всички шефове и районните инспекторати по обучение да бъдат осведомени с процедурата. Ще би трябвало и да се подпишат ”, сподели още основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Очаквайте детайлности.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР